Kinesisk biff med broccoli, böngroddar och rostade sesamfrön

Gårdagens middag blev riktigt gott. Jag hade köpt en bit flapsteak som var perfekt att woka, blev så mört och gott och en förhållandesvis billig köttdetalj. Lite fräscha grönsaker till det och en god sås blev pricken över i:et.
 
Du behöver
 
400 g biff eller rostbiff, skuren i strimlor
olja till stekning
250 g broccoli, skuren i små buketter
0,5 st gul lök, skivad
2 st vitlöksklyftor, tunt skivad
50 g böngroddar
0,5 st röd chili, tunt skivad
0,5 st grön chili, tunt skivad
1 st liten morot, tunt hyvlad på längden
4 st blad isbergssallad till servering
1 st msk rostade sesamfrön
färsk koriander
 
Sås
1 dl hoisinsås
2 msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
 
Gör så här

Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Lägg isbergssalladen samt den hyvlade moroten i kallt vatten.
Stek köttet i olja på hög värme i ca en minut. Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
Stek grönsakerna i varm panna snabbt och smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsbladen i botten på varje tallrik och lägg på grönsaker, kött och strö över sesamfrön och koriander.
Servera med ris eller nudlar
 
 

Kommentera här: