Kalkonspett med nudelsallad

6 pers
 
Kalkonspett och glaze
 
800 g kalkonbröstfilé
1 msk flytande honung
1 tsk sriracha chilisås
1 msk japansk soja
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 tsk limesaft och limeskal
1 krm röd currypasta
0,5 dl kokosflingor
8 st korta grillspett
 
Kokosdipp
1 dl kokosgrädde
1 st lime, rivet skal och saft
½ st röd chili, hackad
salt och svartpeppar
 
Nudelsallad
400 g äggnudlar
1 st lime, rivet skal och saft
½ st röd chili, hackad
½ st urkärnad gurka, skivad
1 msk sesamolja
0,5 dl japansk soja
hackad koriander
 
Så gör du
 
Strimla kalkonbröstet och trä upp strimlorna på grillspetten. Blanda ingredienserna till glazen.
Dela upp glazen i två skålar. 
Pensla spetten med glazen från den ena skålen. Låt spetten vila i ca 20-60 minuter.

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg.
 
Stek spetten i en stekpanna eller grilla dem så att de får fin färg och är genomstekta.
Tag en ny pensel och pensla de färdiga spetten med glazen från den andra skålen. Strö över den rostade kokosen.
 
Blanda ingredienserna till kokosdippen. Smaka av med salt och peppar.
 
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj i kallt vatten.
Lägg nudlarna i en skål med lock. Blanda i limeskal, limesaft, gurka, röd chili, sesamolja, japansk soja och koriander.
 
 

Kommentera här: