Fläskfiléwok

4 pers

Nudlar / Linguine
Olivolja
1 stor putsad fläskfile
3 paprikor gärna i olika färger
1 gul lök
1 näve med sockerärtor
cashewnötter
2 dl vatten
 
Kryddsås :
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk worcestershiresås
7 tsk kinesisk soya
2-3 tsk med sambal oelek
 
Gör så här:
Koka nudlar / linguine enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla köttet tunt och klyfta lök & grönskaker i lagom stora munsbitar.
Hetta upp en panna med högre kanter och fräs på det strimlade köttet, tills de får färg.
Vänd ner grönsakerna & cashewnötter och fräs i några minuter, och häll sedan över vattnet.
Låt sjuda upp & Blanda ihop alla ingredienser till kryddsåsen, och häll över så mkt du tycker behövs i woken.
Smaka av då & då.
Sist vänder du bara ner de avrunna nudlarna och vänder runt – sen är det klart att servera.
 
 

Kommentera här: