Kycklinggryta med pasta

500 gram kycklingfilé
1 st gul lök
200 gram champinjoner eller annan svamp
1 st vitlöksklyfta
2 dl vatten
1.5 dl grädde
1.5 msk kantarellfond
1  maizena
1 st gräslök eller persilja, till garnering
Tillagning
 
 
1. Börja med att skära kycklingköttet till grytbitar.
2. Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken.
3. Skär svamp och lök i lagom bitar
4. Hetta upp en stekpanna, börja med att tillsätta rapsolja och bryn kycklingbitarna till gyllenbrun färg runt om.
5. Sänk värmen och tillsätt en klick smör och grönsakerna, fortsätt bryna så att lök och svamp också får fin färg.
6. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen, låt koka upp.
7. Tillsätt fond och grädde låt sjuda i en 10-15 minuter så att alla smakerna kommer fram samt att kycklingen blir genomstekt.
8. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens.
9. Smaksätt med nymalen svart peppar och eventuellt med Bong Touch of Taste Kantarellfond
10. Avsluta med finhackad gräslök och servera med pasta
 
 

Kommentarer:

1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så gott de såg ut

Kommentera här: