Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter

Oj vad gott det här var, fräscha smaker och lätt att göra, det kommer vi definitivt göra igen!
 
6-8 port
Tid: 45 min
 
1,2-1,5 kg laxfilé
1½ dl teriyakisås
1½ dl sweet chilisås
½ dl ljus soja
1 röd chili
1 lime
100 g salta cashewnötter
1 kruka koriander
 
Sätt ugnen på 150 g. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper (jag rekommenderar en trång ugnsform så att såsen stannar kvar på laxen).
Blanda teriyakisås, sweet chilisås och soja och häll det över laxen.
Baka laxen i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.

Servera med ris och sockerärtor eller som vi, en grynblandning.
 
 
 
 
 

Kommentera här: