Mer mat

Vi testade att göra Karla Cafés goda sallad, Lätthalstrad tonfisk med quinoa och mangosalsa hemma igår och vad gott det blev.
Lätt att göra dessutom, allt hänger på kvaliteten på tonfisken.

Gör en mangosalsa:

1 mogen mango (ju mer mogen desto bättre), i bitar
0,5 liten rödlök, hackad
1 tomat, hackad
1 lime, skal och saft
0,5 röd chili
1  avocado i bitar
svartpeppar
färsk koriander

Sojadipp:
 
2 msk ljus soja
saften av 1-2 lime
ca 1 tsk råsocker
 
Blandsallad i botten, quinoa, riven morot och riven färsk rödbeta, lägg en halv avocado vid sidan och lätthalstra tonfisken snabbt och skiva och lägg ovanpå salladen. Jättegott!



Ikväll blev det Kyckling Cashew, smakade lika gott som på vilket Thaihak som helst.

2-3 pers
 
2 Vitlöksklyftor, hackade
300 gr kycklingfilé
50 gr cashewnötter
1 st gul lök(ar) skivad
1 st röd paprika
1 st purjolök skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
8 msk oystersås
0,5 tk Thai svampsås
1 nypa socker
8 msk vatten
torkad thaichili till garnering

Tillagning

1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.

 

 

Kommentera här: