Fiskgratäng

Det blev mycket fisk i helgen. Den här gratängen gjorde vi i söndags och M slickade bokstavligen tallriken efterråt.
Även det här receptet var lätt att göra och väldigt gott. Vi valde att halvera receptet och gjorde gratängen i den fina formen jag fick av Axels flickvän Erica i födelsedagspresent, passade perfekt  en gratäng för två personer.
 
Ingredienser
 

600 g fiskfiléer tex gös
 
Potatismos:
700 g mjölig potatis
1½ dl mjölk
20 g Smör
2 äggulor
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
200 g champinjoner
1 purjolök
1 msk  Smör
1½ dl torrt vitt vin
1 msk hackad färsk dragon
1 msk vetemjöl
2½ dl Arla Köket® vispgrädde
rivet skal av ½ citron
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
½ dl grovhackad mandel
1 dl cheddar riven
 
Garnering:
200 g skalade räkor
färsk dragon
 
Gör så här:
 
Börja med moset.
Skala och skär potatisen i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Värm mjölken och vispa ner den och smöret i potatisen till ett jämnt mos.
Tillsätt äggulorna under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Lägg moset i en spritspåse, ev med tyll för fint mönster.
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Skiva champinjoner och purjolök. Fräs dem i smör i en stekpanna.
Tillsätt vin och dragon.
Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner det i pannan.
Tillsätt resten av grädden, citronskal, 1 tsk salt och peppar.
Låt koka ihop på svag värme 2-3 min.
Dela fisken i stora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över ½ tsk salt.
Häll såsen på fisken, strö över mandel och ost.
Spritsa potatismoset runt fisken. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
Garnera med räkor och dragon.
 
 
 
Innan gräddning
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Emma -Merakibeauty.se:

mumss :)

Kommentera här: