Äntligen helg

Fredag och löning igår, eller jag fuskade lite, eftersom man är sin egen går det ju att betala ut lön lite tidigare, så jag gav mig själv lön redan i måndags, min chef tyckte jag var värd det ;)

Den här veckan har verkligen rasat iväg, oj vad fort den gått. Trött som en gnu nu och vill bara sova. Imorgon kommer brorsans lilla guldklimp Albin hit för att sova över, ska bli jättekul!

M var sugen på fisk idag, han hade ju redan frossat i kött på Hardrock Café till lunch, själv åt jag matlåda men det var gott iaf.

Vi testade ett nytt recept från SVT, Rosmarin & citrondoftande bakad torskrygg - allt i ett. Riktigt gott och framför allt lätt, helt klart värt att testa. Jag skulle nog salta fisken (kanske köpa lättrimmad torskrygg istället) och byta ut lite av citronen mot vitt vin, men det är en smaksak.
 
4 bitar torskrygg
800 g fast potatis
1 vitlök
4 st rosmaringkvistar
3 ekologiska citroner
2 st röda lökar, klyftade
500 g blandade grönsaker, gröna bönor, sparris, fänkål, morot, squash, paprika.
1 pkt coctailtomater
1 dl svarta oliver
70 g färsk spenat
smör, olivolja, salt och svartpeppar

Valfri topping, hackad malmö/mandel, soldater.
 

Så lagar du

 

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skiva potatisen i cirka 0,5 cm skivor. Lägg i en långpanna med hela vitlöksklyftor (spara 2), en rosmarinkvist och två halverade citroner. Salta, peppra och ringla på olja. Ställ in i ugnen 15 minuter.

Mortla under tiden 1 rosmarinkvist med salt, peppar, två vitlöksklyftor och lite olja, gnid in blandningen i fisken. Ta ut långpannan, lägg i grönsaker och oliver, spara spenaten till efter gräddning, salta, peppra och rör om. Pressa en citron över allt.

Lägg ner fisken, klicka på smör, lägg i mandel eller salami och ställ tillbaka formen i ugnen, vrid ner värmen till 225 grader.

Baka tills fisken är klar, 10-15 minuter. Vänd ner spenat just innan servering. 

Tips: Har du en skvätt vitt vin över kan du ta i det också.

Tips: Smula över lite (eller mycket) fetaost innan servering.

 
Första bilden är innan rätten åkte in i ugnen.



Fredagsbukett, lite rosor i all sin enkelhet

 

Kommentarer:

Kommentera här: