Vitlöksbröd


Beställde en kokbok i veckan, Vegofest av Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos, magiska bilder tagna av Katarina Di Leva.

Fantastiska recept och recepten verkar underbara, roligt med vegetariska recept där man inte saknar kött eller fisk.
Jag har känslan av att den kommer bli väl använd, vi gjorde sötpotatisfrites igår med tryffelmajonnäs och det blev riktigt gott.

Rekommenderar den varmt.


 

Igår testade jag och M att göra vitlöksbrödet som fanns där.

12 portionsbröd
 
Vitlökskräm:
1 dl god olivolja
1 kruka basilika
2 tsk torkad rosmarin
minst 4 st vitlöksklyftor
 
Deg:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk strösocker
2 msk flingsalt
12-14 dl vetemjöl special eller Manitoba Cream
1. Vitlökskräm: Mixa alla ingredienser till en nästan slät kräm
2. Deg: Rör ut jästen  i vattnet och tillsätt resterande ingredienser och vitlökskrämen. Knåda degen och låt jäsa i ca 40 min.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 bitar  och forma till avlånga småbröd. Jäs i 30-40 minuter under en bakduk.
4. sätt ugnen på 250 grader
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter och låt svalna innan servering.



Sötpotatisen vi gjorde
 
 
 

Kommentera här: