Heta kycklingbiffar

Fredagens middag blev heta kycklingbiffar från Jennie Walldéns kokbok "Asiatiska smaker"
 
4 port
 
500 g kycklingfärs
2 msk röd currypasta
1 ägg
2 msk maizenamjöl
1 citrogräs
2 salladslökar
1 röd chilifrukt i tunna skivor
2 msk fisksås
8 haricots verts tunt skivade
rapsolja till stekning
 
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk riven ingefära
½ lime, rivet skal
1 vitlöksklyfta skalad och riven
½ tsk salt
 
Sallad:
1½ tsk fisksås
1 tsk strösocker
½ lime, pressad saft
½ gurka, urkärnad och tärnad
1 dl rostade och saltade jordnötter, grovhackade
100 g rädisor i kvartar
 
 
Sås: Blanda allt väl och ställ in i kylen till servering.

Sallad: Blanda dressingen till salladen geonom att blanda ihop fisksås, socker och pressad lime. Häll pver gurka, jordnötter och rädisor och blanda väl och ställ i kylen.

Biffarna: Tag bort yttersta skalet från citrongräset och hacka resten riktigt fint. Blanda alla ingredienser till biffarna och forma till 8 små biffar och stek dem gyllene och frasiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Servera med den svalkande såsen och den krispiga salladen och lite jasmineris till.


Vi tog bort kärnorna och "väggarna" i chilin men jag rekommederar om man gillar lite starkare mat att ha kvar "väggarna" och lite av kärnorna, vi tyckte inte att biffarna blev så starka som vi hoppats.

 

Kommentarer:

1 rememberthiis.blogg.se:

gott :D

Kommentera här: