Asiatiska färsbiffar

Söndagens middag blev asiatiska färsbiffar. De blev riktigt goda och det är inte sista gången som vi kommer göra dem.

4 PORT
 
600 g fläskfärs
1 riven gul lök
1 msk finriven färsk ingefära
4 finrivna vitlökar
2 msk fisksås
1 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk mortlad svartpeppar
1 msk rapsolja till stekning
 
Dippsås
 
1 dl vatten
4 msk fisksås
4 msk strösocker
1½ msk ättikssprit 12%
saft av en halv pressad lime
1 finhackad röd chili
1 finhackad vitlöksklyfta
1 strimlad salladslök
 
isbergsblad och kokt ris
 
1. Blanda färsen med alla ingredienser.
2. Forma 16 biffar och stek dem ca 3 min på varje sida
3. Blanda ingredienserna till dippsåsen
4. Servera biffarna med dippsåsen, salladsbladen och ris.
 
 
 
 
Gårdagen spenderades hos min brorsson som fyllde 5 år och hade kalas. Det var fika med kakor och tårtor. Deras marängtårta var så himla god, verkligen, så fräscht med färska bär ovanpå.

Innan hade vi varit på Cajsa Varg på söder och tittat. En fin butik med massor av gott. Vi köpte med oss lite hem tilltapasen vi tänkte göra till middag.
Vi testade och gjorde jordärtskockschips, en nyttig variant av chips, enkel och jättegott! Visst, det är inte lika smidigt som att öppna en påse, tar lite tid och planering men det är värt det!

4 jordärtskockor
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 tsk havsalt
 
Skär jordärtskockorna tunt med en mandolin, skär bort knöälarna först.
Blanda olja och vatten i en skål och doppa skivorna i det.
Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper, salta och baka dem i ugnen på 125 grader i 50-60 min.


 
 
 

Kommentarer:

Kommentera här: