Dan före dopparedan

Lite suspekt tycker jag, kalla julafton för dopparedan?  Men det är sen gammalt ;)

Bästa dagen ändå på något sätt, lite stressande men ändå skönt när man tycker att allt är någorlunda klart. Klapparna klara under granen, en del ligger inte ens under granen men är ändå klara på sätt och vis. Maten är klar och förberedd så långt det går, testade en ny sill i år, ska bli spännande och se hur den smakar imorgon, Pepparrotssill, kanske bara jag som gillar det, men pepparrot är en favorit. Vilken min det var på killen i affären när jag frågade efter smörgåskrasse, kanske inte den vanligaste frågan så här års.
 
1 förp 5-minuterssill (420 g)
½ äpple
2 dl lätt creme fraiche
½ dl majonnäs
½ dl riven pepparrot
1 krm salt
½ krm nymald svartpeppar
½ ask smörgåskrasse
 
Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Kärna ur äpplet och skär den i små tärningar.
Rör ihop creme fraiche, majonnäs och pepparrot. Krydda med salt och peppar. Vänd ner sill och äpple. Klipp i krassen, spar lite till garnering och ställ sillen i kylen ca 5 timmar.
Garnera med smörgåskrassen och servera.

Slänger in en bild på gårdagens middag, två små minihamburgare med sallad, lök, ost, saltgurka, plommonchutney (länk) och chiliaioli, galet gott:
 



Kommentera här: